Алсын хараа:

  Тогтвортой үйлдвэрлэлийг дэмжин, хангамжийг нэмэгдүүлж, хүнсний аюулгүй байдлыг хангана.

Эрхэм зорилго:

  Хүнс, хөдөө аж ахуйн салбарт баримталж буй бодлогыг нийслэлийн хэмжээнд хэрэгжүүлж, дэвшилтэт технологи бүхий эрчимжсэн хөдөө аж ахуйг хөгжүүлэн, бүтээмжийг нэмэгдүүлж, хүнсний аюулгүй байдлыг хангуулах өрсөлдөх чадварыг сайжруулах замаар нийслэлийн хүн амыг эрүүл, аюулгүй хүнсээр жигд, хүртээмжтэй хангах нөхцөлийг бүрдүүлэхэд оршино.

Чанарын бодлого:

  Хүний нөөцийн цогц бодлого, дэвшилтэт технологийг нэвтрүүлэх замаар чанартай үйлчилгээ үзүүлж, эрсдэлээс урьдчилан сэргийлж  Нийслэлийн иргэдийг эрүүл аюулгүй хүнсээр ханган хэрэглэгчийн сэтгэл ханамжийг нэмэгдүүлнэ.

Үнэт зүйлс:

  1. Хууль дээдлэх
  2. Хамт олон (уур амьсгал, эв нэгдэл)
  3. Ёс зүй
  4. Мэргэшсэн
  5. Манлайлал

Тэргүүлэх чиглэл:

  1. Нийслэлийн нутаг дэвсгэрт хүнс, хөдөө аж ахуйн чиглэлээр үйлдвэрлэл эрхлэгчдэд хууль, дүрэм, журмын хэрэгжилтийг хангуулах, зохистой дадал, удирдлагын тогтолцоог нэвтрүүлэх, стандартыг мөрдүүлэхэд дэмжлэг үзүүлэх, салбарын үйлдвэрлэлийн бүтээмж, үр ашгийг дээшлүүлэх, техник, тоног төхөөрөмжийн хангамжийг сайжруулахад дэмжлэг үзүүлэх, зээлийн бодлогоор дэмжих, хууль эрх зүйн орчинг боловсронгуй болгох,
  2. Хүлэмж, зоорь, агуулахын аж ахуйг хөгжүүлэн, импортыг орлох хүнсний ногооны тариалалтыг нэмэгдүүлэх, хөдөө аж ахуйн бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэл, хадгалалт, борлуулалт, түгээлтийн логистик сүлжээг бүрдүүлэх, дэмжих, тариалангийн талбайд хамгаалалтын ойн зурвас байгуулах, жимс, жимсгэнийн суулгац тариалах боломжийг бүрдүүлэх, нэр төрөл, үйлдвэрлэлийг нэмэгдүүлэх,
  3. Мал аж ахуйн үйлдвэрлэлд шинжлэх ухааны ололт, дэвшилтэт технологийг нэвтрүүлэх замаар үржлийн малд үзлэг, ангилалт хийх, нэг малаас авах ашиг шимийг нэмэгдүүлэх, малын үүлдэрлэг байдлыг сайжруулж, цэвэр үүлдрийн мал сүргийн тоог нэмэгдүүлэх, малын бэлчээр, тэжээл, усан хангамжийн нөөцийг нэмэгдүүлж, малыг байгаль, цаг уурын эрсдэлээс хамгаалах,
  4. Нийслэлийн хүн амын хүнсний хангамжийг тодорхойлох стратегийн Нийслэлийн хүн амын хүнсний хангамжийг тодорхойлох, стратегийн хүнсний улирлын нөөцийг бүрдүүлэн, хүн амыг гол нэрийн бүтээгдэхүүнээр тасралтгүй, жигд, хүртээмжтэй хангах, хүнсний боловсруулах үйлдвэрүүдийн хүчин чадлын ашиглалтыг сайжруулж, боловсруулсан бүтээгдэхүүний хангамжийг нэмэгдүүлэх,
  5. Хүнсний сүлжээний бүх үе шатад хяналт, шалгалт хийх, зөрчлийг арилгуулах, хүнсний аюулгүй байдлыг хангах, үйл ажиллагаатай холбоотой зөрчил үүссэн тохиолдолд холбогдох хууль, тогтоомжийн дагуу хариуцлага оногдуулах.




Дэлгэрэнгүй мэдээлэл авах:
Нийслэлийн Хүнс, хөдөө аж ахуйн газар
Захиргаа, төлөвлөлт, санхүүгийн хэлтсийн бодлого төлөвлөлт, хяналт шинжилгээ, үнэлгээ хариуцсан ахлах мэргэжилтэн Э.Хоролдулам
Холбоо барих утас: 70140423
Цахим хаяг: khoroldulam.e@gmail.com